Δείκτης απόδοσης Logistics: Ποιος είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής; Lesen Sie mehr unter: https://trans.info/de/logistics-performance-index-2023-338087


Η Παγκόσμια Τράπεζα δημοσίευσε τον Δείκτη Απόδοσης Logistics (LPI) για πρώτη φορά από το 2018. Τις δύο πρώτες θέσεις κατέλαβαν η Σιγκαπούρη και η Φινλανδία. Η Γερμανία υποχώρησε στην τρίτη θέση.


 Ο δείκτης Logistics Performance Index είναι μια κατάταξη που δημοσιεύεται από την Παγκόσμια Τράπεζα και καλύπτει 139 χώρες. Η κατάταξη βασίζεται στην αξιολόγηση των ακόλουθων δεικτών: τελωνεία, υποδομές, διεθνής ναυτιλία, ποιότητα υπηρεσιών και ικανότητα logistics, παρακολούθηση και εντοπισμός, ακρίβεια.

Σύμφωνα με τη φετινή αξιολόγηση, η τοποθεσία logistics S ingapur είναι ο καθαρός κορυφαίος σκύλος με βαθμολογία LPI 4,3. Η χώρα σημείωσε ιδιαίτερα καλή βαθμολογία στους τομείς των υποδομών και   της ποιότητας των υπηρεσιών . Η Φινλανδία κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 4,2 βαθμούς. Η Γερμανία κατέλαβε την τρίτη θέση με τη Δανία, την Ολλανδία και την Ελβετία με τιμή δείκτη 4,1.

Μαζί με τους Ευρωπαίους γείτονές της τη Δανία, την Ολλανδία και την Ελβετία, η Γερμανία καταλαμβάνει μια εξαιρετική 3η θέση, μετά την 1η θέση σε προηγούμενες μελέτες. Μετά το 2007 και το 2012, η ​​πρώτη θέση της κατάταξης είναι και πάλι η Σιγκαπούρη και ακολουθεί η Φινλανδία. Δεν πρέπει να βάζουμε πολύ απόθεμα στο σφιχτό γήπεδο - είναι σημαντικό ότι η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη ομάδα και βάζει τις σωστές βάσεις για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει έτσι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στο πού βρίσκονται οι αδυναμίες - η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι η βασική προσέγγιση της έρευνας της Παγκόσμιας Τράπεζας, σχολιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της BVL, Καθ. Dr.-Ing. Τόμας Βίμερ.

Υπήρχαν ασθενέστεροι βαθμοί για τη Γερμανία στους τομείς των τελωνείων, των συνοριακών ελέγχων και της ακρίβειας. Σύμφωνα με το BVL, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε υπερβολική γραφειοκρατία και έλλειψη ψηφιοποίησης. Ως εκ τούτου, ο Wimmer υποστηρίζει ότι οι πολιτικοί ασκούν άμεση επιρροή και βελτιώνουν τις συνθήκες πλαισίου.

Ευτυχώς, λειτουργούμε σε ένα ισχυρό δίκτυο εδώ εντός της ΕΕ. Το τι θα συμβεί εάν αποκλείσετε τον εαυτό σας οικειοθελώς και κάνετε την κυκλοφορία των αγαθών πιο περίπλοκη μπορεί να φανεί στην πτώση του Ηνωμένου Βασιλείου στην κατάταξη - το 2018 ήταν στην 9η θέση, το κράτος του Brexit βρίσκεται τώρα μόλις στην 25η θέση. Στη Γερμανία, ωστόσο, η πολιτική δράση είναι πολύ πιο σημαντική σε έναν τομέα στον οποίο οι καλές επιδόσεις αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να κρύβουν τη δραματική εξέλιξη: Εάν δεν βάλουμε τις υποδομές σε καλό δρόμο σύντομα, τότε ο τίτλος του «παγκοσμίου πρωταθλητή logistics» θα γίνει ανέφικτος. στο μέλλον. Ειδικότερα, η επιτάχυνση σχεδιασμού και η συντήρηση παίζουν σημαντικό ρόλο εδώ. Ίσως λοιπόν είναι καλό που δεν μπορούμε να φωνάξουμε ξανά "παγκόσμια πρωταθλήτρια logistics" και να ξαπλώνουμε ξανά - πρέπει να το διατηρήσουμε τώρα,

Οι ξεκάθαροι χαμένοι στις κορυφαίες 25 χώρες του φετινού LPI είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία. Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, προχώρησε κατά 23 θέσεις και έτσι βρέθηκε στις 25 κορυφαίες τοποθεσίες logistics. Αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος της Ινδίας, η οποία έχει περάσει από την 54η στην 38η θέση τα τελευταία εννέα χρόνια.

Lesen Sie mehr unter: https://trans.info/de/logistics-performance-index-2023-338087

Σχόλια